Your world of Wordpress Themes, Wordpress Templates by WpDance

Home » γεύσεις » Άνοιξε κι εσύ γιαουρτάδικο… στη βεράντα σου!, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Άνοιξε κι εσύ γιαουρτάδικο… στη βεράντα σου!, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη Ιουλ 17,2013 0 Σχόλια

Χαμός με τα γιαουρτάδικα πλέον, εντός και εκτός Αθηνών, με μοντέρνα μαγαζιά σε κάθε γειτονιά που σερβίρουν παγωμένο, αφράτο, λαχταριστό γιαούρτι με άπειρες επιλογές σε γαρνιτούρες, αλλά τα περισσότερα, κατά τη γνώμη μου, με μια τιμή παράλογα υψηλή. Γιαουρτάκι του Θεού είναι βρε παιδιά και μάλιστα πολλοί από εμάς το σνομπάραμε πριν γίνει μόδα στην παγωμένη εκδοχή του! Ναι, σαν ιδέα μου αρέσει, αφενός γιατί είναι ένα γλύκισμα με λιγότερες θερμίδες από ό, τι τα παγωτά που κυκλοφορούν και γιατί είναι κάτι πιο ελληνικό. Κατά τα’ άλλα, είναι κάτι που μπορούμε να φτιάξουμε πολύ εύκολα και μόνοι μας, κάτι το οποίο θα μας κοστίσει πολύ φτηνότερα αλλά θα είναι και πιο νόστιμο γιατί θα χρησιμοποιήσουμε αληθινό, στραγγιστό γιαούρτι και όχι σκόνες και υποκατάστατα.
Φτιάχνουμε λοιπόν το δικό μας, σπιτικό frozen yogurt και απολαμβάνουμε με φίλους στη βεράντα ή το μοιράζουμε σε χάρτινα ποτηράκια και το παίρνουμε μαζί μας στη βόλτα. Μάλιστα πολύ ωραία ιδέα είναι να φτιάξουμε και απλά αυτοκόλλητα με το όνομα του καθενός πάνω στο ποτήρι ή με τη δική μας… «επωνυμία». Έτσι, για να περνάμε έξω από τα αντίστοιχα μαγαζιά και να τους τρελαίνουμε, να μην ξέρουν από πού το πήραμε το γιαουρτάκι!! Θέλει φαντασία το καλοκαίρι και παιχνίδια και γέλια και χαρές και παγωμένο γιαούρτι!!! Το συνηθίσαμε τώρα, δεν μπορούμε χωρίς αυτό!

Frozen yogurt με άρωμα εσπεριδοειδών
Υλικά:
200ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
200γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
3 κουτ. σούπας άχνη ζάχαρη
Χυμός από μισό λεμόνι
1 κουτ. σούπας ανθόνερο

Εκτέλεση:
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε σαντιγί, ρίχνουμε μέσα ενώ δουλεύει το μίξερ τα αρωματικά μας και προσθέτουμε το γιαούρτι, ενσωματώνοντας απαλά με μια σπάτουλα. Μεταφέρουμε τον κάδο του μίξερ στην κατάψυξη και αφήνουμε για 1 ώρα, μέχρι να παγώσει το μείγμα μας. Βγάζουμε από την κατάψυξη και με ένα σύρμα χειρός ανακατεύουμε καλά για να διαλυθεί ο πάγος και να αφρατέψει το μείγμα μας. Ξαναβάζουμε στην κατάψυξη και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία ανά μισή ώρα για 2-3 φορές ακόμα. Σερβίρουμε όταν παγώσει εντελώς με γαρνιτούρες τις επιλογής μας. Αφήνουμε την φαντασία μας ελεύθερη!

940972_512858585417309_504404395_n

eating-around

Εμμανουέλα Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη

blogger at eating around
Γράφει με μεγάλη χαρά κείμενα με συνταγές που η ίδια μαγείρευε καθημερινά στο σπίτι της.Ένα απόγευμα, τον Φεβρουάριο του 2010, καθώς διαβάζει ένα blog, ακολουθεί τα βήματα δημιουργίας ενός δικού της και βρίσκεται μπροστά σε μια χαρούμενη σελίδα με το όνομα Εating Αround, ένα blog φαγητού. Παράλληλα, δίνει κείμενα στο trome.gr, το lovecooking.gr και το lifezone.gr, το AthinoramaUmami.gr, το exostispress.gr και φυσικά στο Flust.gr. Μαγειρεύει επίσης στην εκπομπή Join Us του Σκαι και είναι ραδιοφωνική παραγωγός στο amagiradio.com
Εμμανουέλα Κόκκαλη

Add To TwiiterRetweet This Post item information on FacebookShare This Stumble ThisStumbleUpon This Digg ThisDigg This Add To Del.icio.usBookmark This
  • BizUpdate

  • Χορηγός Επικοινωνίας





  • Συνεντεύξεις

  • Εγγραφείτε στο newsletter μας

  • Facebook Watch: η νέα τηλεόραση είναι εδώ, της Κατερίνας Σταματελοπούλου

    Facebook Watch
    » Διαβάστε περισσότερα
  • Συνεργαζόμαστε με:

  • Ιστορίες που δεν σου είπαν

  • Υποστηρίζουμε το WWF Ελλάς

  • The #flusttags

Google+